Vierde leerjaar

Welkom in het vierde leerjaar.

In het vierde leerjaar werken we heel vaak in groepjes. Je hebt geen vaste plaats meer in de klas. Je zit tijdens elke les op een andere plaats, in een ander groepje. Zo leer je samenwerken met je klasgenootjes en bereiden we ons voor op het zelfstandig leren leren.

Vorig jaar heb je kennis gemaakt met Cloclo, de klasvriend die met jullie op ontdekkingstocht ging doorheen de Franse taal. Ken je hem nog niet? Dan ga je Cloclo dit jaar zeker leren kennen want in het vierde leerjaar gaan wij samen met hem, op een speelse en leerrijke manier, verder de Franse taal ontdekken.

ZEEKLASSEN, dat kennen jullie vast wel. Om de twee jaar gaan wij samen met het derde leerjaar een weekje naar zee. Daar gaan we op een leerrijke en leuke manier de kust ontdekken door middel van activiteiten, uitstappen, spelletjes en nog veel meer. Echt iets om naar uit te kijken!

Het vierde leerjaar is een jaar waarin je leert zelfstandig te zijn. We werken in groepjes zodat elk kind op zijn/haar tempo en niveau kan werken en groeien. Het is heel belangrijk dat elk kind zich goed voelt in de klas en graag naar school komt.

Kortom:
Verschillende werkvormen: alleen, per 2, in groep,…
Iedereen is gelijk, we sluiten niemand uit
Een grapje, daar zijn we wel voor te vinden
Rekenen tot 10 000, vergeet de kommagetallen niet
Dansen, zingen, tekenen,… het hoort er allemaal bij
Elk kind is koning, hier voel jij je goed

Leerrijke uitstappen
Elk werkwoord leren we juist schrijven
Echte vriendschap
Regelmatig werken in groepen om de zelfstandigheid te stimuleren
Jezelf kunnen zijn, zijn wie je bent