Tweede leerjaar

Welkom in het tweede leerjaar !

In dit klasje staan we al op de tweede sport van de lagere school ladder.

Het technisch lezen wordt hier sterk bijgeschaafd.

Tijdens het klasdoorbrekend niveau-lezen kan elk kind op eigen tempo, zelfstandig of met leeshulp zijn leesniveau verhogen.

Ook begrijpend lezen neemt vanaf nu een evenwaardige plaats in als het technisch lezen. Mondelinge taalvaardigheid wordt elke dag geoefend d.m.v. een praatronde en de creatieve schrijfvaardigheid is een vast wekelijks lesuur.

Dit alles wordt bijgehouden in een leuk schrift wat later een mooie herinnering is aan de belevenissen van de kinderen.

Bij wiskunde is hoofdrekenen een belangrijk onderdeel.

Plus, min, keer en gedeeld tot 100 wordt op een speelse, kindvriendelijke wijze aangeleerd. De moeilijke “tafels” van vroeger heten in ons klasje “rekenvriendjes” en worden als dusdanig behandeld.

Moderne werkvormen als contractwerk, hoekenwerk, zelfstandig werken en computerhulp zijn vaste waarden in ons leerproces.

Verder is het 2deleerjaar een ontdekkende klas waar respect voor elkaar, voor natuur en dier, als een rode draad doorheen de lessen loopt.

Het fotoalbum van ons klasje zal je een duidelijk beeld geven van de waaier aan activiteiten die wij aan onze kinderen aanbieden.

Ontdek zelf!