First Lego League

“TRASH TREK”

Afval? Laten we er wat van maken! Meer dan 290.000 kinderen, van 9 tot 16 jaar*, uit meer dan 80 landen gaan de fascinerende wereld van afval onderzoeken in de FIRST®LEGO® League TRASH TREKSM Challenge 2015/2016. Er komt meer kijken bij je afval dan je zou denken, van inzameling, sortering tot aan slim hergebruik om er nieuwe producten van te maken. Doe mee en ontdek de wereld van afval!

FIRST LEGO League (FLL®) daagt kinderen uit om te denken als wetenschappers en technici. Tijdens het TRASH TREKSM seizoen kiezen de teams een probleem uit de praktijk dat opgelost moet worden. Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot te bouwen en te programmeren met LEGO MINDSTORMS® om hier vervolgens verschillende missies in de robotwedstrijd mee uit te voeren. Tijdens het hele traject staan de Core Values zoals sportiviteit, samenwerking en respect voor elkaar hebben, centraal.

DSC_0058
DSC_0052

Onze leerlingen van het 5de hebben meegedaan met de First Lego League 14 –> Belgisch Limburg!

Een robot zo programmeren dat hij perfect een aantal opdrachten uitvoert !

DSC_0063

Onze leerlingen zijn zich bewust van het mogelijk tekort aan elektriciteit in de winter.

Hun robot moest een aantal missies uitvoeren in geval de stroom uitvallen.

DSC_0074

De deelname aan de First Lego League op 28 november 2014 in de PXL was een hoogdag aan belevenissen en indrukken.

Zij namen de beker van ‘Inspiratieprijs’ mee naar school.   Een dikke proficiat aan onze leerlingen, wij zijn trots op hun.

vijfde leerjaar winnaars
24147501033_f15eed9d21_n